WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Як зберігати віскі?

…якийсь час назад ми пройшлися по декільком правилам і рекомендаціям правильного зберігання пива: витримка та зберігання пива. Справа в тому, що витримка може піти на користь таких напоїв, як вино або, власне, пиво, але віскі витримувати в прямому сенсі цього слова не вимагається.

Віскі, після приміщення в пляшку виробником, зупиняється у своєму розвитку. Так от, мова зараз піде саме про зберіганні пляшки, яку ви вже відкрили.

Загальні правила зберігання віскі

Справа в тому, що не всі з нас відкривають пляшку віскі і випивають її до дна. Нічого поганого в цьому зовсім немає. Можливо, ви просто розтягує задоволення або, наприклад, хочете допити її з друзями коли-небудь іншим разом. Це справа суто індивідуальна. Але як же сохраниить напій так, щоб він не змінив свої якості?

Правило 1 — температура
Отже, температура є важливим фактором. Місце, де ви зберігаєте віскі, має бути прохолодним. Найкращим місцем слугуватиме якесь приміщення, де завжди мається на увазі натуральна прохолодна температура. Технічно розмірковуючи, ідеальна температура для зберігання віскі це 15-20 градусів за Цельсієм. Однак, ці цифри можуть незначно змінюватись в ту чи іншу сторону.

Правило 2 — сонячне світло
Натуральний світло згубний для віскі. Якщо у вас немає спеціального місця в будинку, і ви зберігаєте віскі відкрито де-небудь на полиці [тощо], то вам неодмінно варто укрити його від попадання сонячних променів.

Правило 3 — окислення
Це дуже важливий момент. Коли ви открывате пляшку і потім закриваєте її, то в пляшку потрапляє повітря. Після того, коли віскі починає взаємодіяти з киснем, він починає змінюватися. Він не стає краще або гірше, він стає іншим.

Отже, загальне правило говорить: якщо ви відкрили віскі і залишили дві третини напою у пляшці, то така пляшка може відносно довго зберігається без будь-яких проблем. Але якщо в пляшці залишилася одна третина напою і менше, то такий віскі бажано довго не тримати і швидше випити.

Примітка: для витримки вина використовують якусь, скажімо так, приспособу, яка відкачує повітря з пляшки. Даний варіант дуже непоганий, але працює тільки в тому випадку, коли мова йде про терміни розміром в дні і тижні. Коли ми розмовляємо про віскі, то терміни йдуть на місяці й роки, і такий варіант не працює.

Правило 4 — пробка
У цьому випадку, пробка є вашим кращим другом. Але майте на увазі, що ваш кращий друг може банально висохнути. Саме з цієї причини, пляшки з вином витримують під нахилом, щоб пробка не висохла і не почала пропускати кисень. У випадку з віскі дещо по іншому: віскі треба зберігати вертикально.

Однак, додаткове правило говорить: один раз в пів року перевертати пляшку віскі на одну хвилину, щоб пробка повністю просочилася напоєм.

Підсумки

В цілому, все досить просто. Три ворога віскі — це температура, світло і повітря. Важливо не тільки вберегти напій від цих трьох чинників, але і створити йому комфортні умови для довголіття.

Пийте віскі і будьте здорові.

Посилання по темі: кращий недорогий віскі.

Рейтинг@Mail.ru