WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Віскі з льодом.

…це один із самих забавних моментів, які можна спостерігати практично в будь-якому віскі-барі. Лід значно знижує температуру напою, відповідно, втрачається величезна частина аромату і смаку віскі. Плюс до всього, віскі розбавляється водою, коли, власне, лід тане. Немає нічого поганого в тому, щоб розбавляти віскі водою, але далеко не таким способом.

Знову ж таки, багато що залежить від значимості сприйняття. Якщо є необхідність маскувати запах і присмак дешевого віскі, то в цьому випадку запитань не виникає. Питання виникають, коли маскують хороший віскі. Інший варіант: залити його кока-колою. Це зовсім студентський підхід, але, повторюся, залежить від мети і значущості сприйняття.

Насправді, розмірковуючи в історичному контексті, багато бояться смаку напою. Я маю на увазі, не смаку напою «віскі», а смаку напоїв взагалі. Так, наприклад, люди вибирають горілку або джин, щоб уникати будь-сторонній присмак.

Інший варіант: коньяк. Як відомо, коньяк є одним з «задавлені» напоїв з точки зору багатства і різноманітності смаків. Зовсім не применшую гідності коньяку, але віскі в цьому випадку на кілька сходинок вище. Немає нічого цікавіше розширити межі сприйняття.

Пийте віскі без льоду.

Рейтинг@Mail.ru