WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Uiski nga ishulli i Islay [Islay].

…distillery në këtë ishull janë të klasifikuara si klasike dhe shumë i respektuar në mesin e tifozëve të peaty uiski.

Një listë e distilleries në ishullin e Islay [Islay]

1. Ardbeg
2. Bowmore
3. Bruichladdich
4. Bunnahabhain
5. Caol Ila
6. Kilchoman
7. Lagavulin
8. Laphroaig

* si të saktë shqiptojnë emrat e markave të uiski?

Peat uiski

Çfarë është një peat uiski? Peat në ditët e vjetër në Skoci, të ngrohur shtëpitë e tyre dhe të hapësirave të punës dhe në procesin e prodhimit të uiski peat të thata malt whiskey, e cila më pas të prodhuar produktin final.

Pini, e cila doli, kishte të njëjtën “i çuditshëm-djegur” erë dhe shije. Pak më shumë informacion mbi këtë temë mund të gjenden këtu: uiski peat.

Читайте также:  Më të mirë Uiski uiski [nga buxheti].


në hartën e internetit highestspirits.com

Por, pse është ajo në ishullin e Islay [Islay] tillë një përqendrim të lartë të njohur peat distilleries? Nëse nuk janë të veçantë peat?

Të gjithë pak të parëndësishme. Në disa pika, për ngrohjen e shtëpive dhe të ndërtesave, që filluan të përdorin qymyr, sepse ajo është më e lirë se sa banale. Për të ofruar thëngjillit në Ishujt ishte e shtrenjtë dhe i papërshtatshëm, kështu ka vazhduar për të ngrohur peat, respektivisht, dhe të thata malts vazhduar edhe djegia peat.

Komente uiski nga Ishulli i Islay [Islay]

Disa komente të whiskies nga ishulli janë në dispozicion këtu:
Ardbeg 10-
Ardbeg Një 18
Një Ardbeg Oa B-
Bowmore 12 B
Bruichladdich Port Charlotte B
Bruichladdich Klasike Laddie B
Bunnahabhain 12 C+
Caol Ila Sassicaia 2003 B
Lagavulin 7
Lagavulin 8 C+
Lagavulin 16
Lagavulin Distillers Edicionin A-
Laphroaig 10 B+
Laphroaig 25
Laphroaig Tremujorit Të Pyesësh A-
Laphroaig Zgjidhni B+