WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Uiski me akull.

…kjo është një nga funniest momente që mund të shihen në pothuajse çdo whiskey bar. Akull në masë të madhe ul temperaturën e pije, respektivisht, ka humbur një pjesë të madhe të aromë dhe shije të uiski. Plus, uiski është holluar me ujë, kur akulli shkrin. Kjo nuk është e gabuar për të holluar uiski me ujë, por jo në këtë mënyrë.

Përsëri, shumë varet nga rëndësia e perceptimit. Nëse ekziston një nevojë për të maskuar erë dhe shije e lirë uiski, në këtë rast lindin pyetje. Problemet lindin kur maskë e mirë uiski. Një tjetër alternativë: hidh e tij Coca-Cola. Ajo nuk e studentëve qasje, por përsëri, varet nga qëllimi dhe rëndësia e perceptimit.

Në fakt, duke folur në një kontekst historik, shumë janë të frikësuar nga shija e pijeve. Unë do të thotë, nuk shijen e pijeve “uiski”, dhe pijet shije në të gjitha. Për shembull, njerëzit të zgjedhin vodka ose lak për të shmangur ndonjë të huaj shije.

Një tjetër alternativë: raki. Siç e dini, cognac është një nga “të shtypur” pije kushtet e pasurinë dhe diversitetin e shije. Absolutisht nuk e heq nga dinjitetin e raki, por uiski në këtë rast disa hapa më të lartë. Nuk ka asgjë më interesante për të shtyrë kufijtë e perceptimit.

Pini uiski pa akull.

Рейтинг@Mail.ru