WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Uiski kapitalit të botës. Qyteti Affton. Skoci.

…është e famshme Dufton në fushën e Ngjalat moray [Ngjalat] në Veri-Lindje të Skocisë në Speyside rajon [Speyside].


në hartën e internetit highestspirits.com

E Speyside Rajon [Speyside]

Spey [Spey] — një lumë në Skoci, dhe e rajonit është bota e famshme e saj e mrekullueshme uiski. Speyside është shumë e pasur në distilleries, emrat e të cilëve janë të njohur për të gjithë njohësit e kësaj pije. Fakti se ky rajon është më shumë se gjysma e të gjithë distilleries në Skoci.

Mirë se vini në Daffron [Dufftown]

Në këtë qytet në Skoci quajtur Daffron (me theks në rrokjen e parë), por nuk e Dufftown. Gabimet në shqiptimin e emrave të bëjmë pothuajse çdo gjë. Kjo vlen për të dy rusisht-folëse dhe anglisht-folëse.

Mortlach dhe Balvenie [Mortlach dhe Balvenie]

E para ardhësit u shfaq në këto vende në 5-6 shekuj. Kjo dëshmohet nga më të vjetër të Kishës në Skoci quajtur Mortlach [Mortlach]. Nuk është edhe kalaja e Balvenie [Balvenie], e cila konsiderohet më e vjetra prej guri kështjellë në vend.

Uiski kapitalit të botës

Ky qytet është që njihet jozyrtarisht si Uiskit Kryeqytetin e Botës, por duhet thënë se kjo nuk është e kapitalit, në kuptimin truest të fjalës. Në fakt, kjo është një e vogël e qytetit, e përbërë nga disa rrugë, në kryqëzimin ku në qendër ishte një sahat kullë, dmth, kulla e sahatit.

Pothuajse gjithmonë gjysmë-bosh nëpër rrugët e qytetit për të krijuar një bukuri të pabesueshme. Në Përgjithësi, Affton tv ndryshon pak nga të tjera të vogla Skocez qytete, përveç se pothuajse të gjithë njerëzit e punësuar që industrisë shkon në ditë.

Shtrat dhe Mëngjes

Në mjaft disa vende për të qëndruar në frymën e B&B. Ka disa hotele të vogla, por B&B ka ende e vet të veçantë dhe atmosferë të veçantë.

Uiskit Dyqan

Në qendër, përballë clock tower, është një e madhe të uiskit dyqan. Këtu, në fakt, ju mund të gjeni shumë gjëra interesante, domethënë, gjëra që nuk janë të eksportohen në vendet tjera. Nga rruga, përveç kësaj, ju mund të gjeni një shumë të mirë sërë Birra artizanale nga rajoni.

Një Shije të Speyside

Pothuajse nuk janë në rrugë Balvenie është një fenomenale restorant të quajtur Një Shije të Speyside. Është pronar i saj është jashtëzakonisht e mirë-dashur dhe llafazane Scot, të cilët ushqeheshin një fantastike drekë [ose paradrekë] çdo aventurier [ose uiski].

Turne në këmbë [turne në këmbë]

Në Deftone ju mund të merrni një turne në këmbë me një hallë me emrin Mishel. Ajo ishte e lindur në këtë qytet dhe ka jetuar këtu gjithë jetën e tij. Michelle mund të ju tregojë për Deftone dhe në prodhimin e uiski që kurrë nuk do të shkruajnë në libra.

Edhe, për shembull, nuk ka të vetë-respektuar banor i Affton nuk pi Glenfiddich. Shanset janë, nëse ju vijnë në bar dhe të urdhërojë një Glenfiddich, ju janë njëqind për qind turistike.

Sigurisht që unë do të duhet të shikoni në arkat e prodhimit. Për fat të mirë, numri i karizmatik distilleries që mund të hulumtohen në këmbë të madh. Njëri prej tyre, siç mund ta keni mendoi, është distillery e Glenfiddich. Pothuajse një minutë larg është distillery Balvenie, të cilat, rastësisht, i përket të njëjtës organizatë.

Në këtë lagje është më pak touristy distillery Mortlach.

Dhe madje edhe më pak turistike [njëjtin emër], e distillery Dufftown.

Në Përgjithësi, unë mendoj se ju merrni ide… dhe, Po, sigurisht, kur të vijë koha, ju do të dini në lidhje me qen.

Si të merrni për të Affton?

Ka disa mënyra për të marrë të Affton. Mënyra më e lehtë është me makinë, por kjo nuk është e lehtë në qoftë se ju nuk ndiheni rehat makinës “anën tjetër”.

Një tjetër opsion ju mund të merrni në tren për Keith, dhe pastaj të marrë një taksi për të Affton. Kjo është një kohë relativisht të shkurtër e udhëtimit. Ajo që është e shquar për opsionin e dytë? Fakti se qyteti i Keith është më e vjetra distillery në Skoci, Strathisla, dhe kjo është një dy minuta në këmbë nga stacioni.

Ky vend është shumë karizmatik, edhe pse, dhe duket pak e idealizuar në shikim të parë.

Këtu ju mund të pini uiski dhe për të marrë një turne të distillery.

Nuk është një opsion i tretë. Për disa muaj në Affton shkon “uiski trenit”, që është, “uiski tren,” por në këtë rast është e nevojshme për të parë në orarin, dhe kjo varet nga stina.

Рейтинг@Mail.ru