WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Rregullat e padrejtë uiski.

…është e qartë se distillery fuçi janë të manipuluar për të arritur disa nga idetë e tij për marrjen e produktit final. Në Përgjithësi kjo është një zeje, por nganjëherë kjo është art.

“Martohen” vs “Përzierje”

Shumë distilleries “connect” të ndryshme uiski. Pse “të lidhur”, sepse termi “connect” është rrënjësisht i ndryshëm nga koncepti i “përzier” [procesi i përzierja]. Në anglisht është “martuar” vs “përzierje”. Përzier uiski [përzier] është formuar nga një duzinë ose dy, ndoshta më shumë, e grupe të ndryshëm të uiski. Me single malt whiskey, uiski ka [miri] është mjaft e ndryshme.

Shembuj të pandershëm uiski

Siç doli, rruga e “lidhjes” së single malt whiskey, [single malt whiskey] uiski mund të jetë shumë “i rrezikshëm” nga një marketing pika e parë. Drejtohuni tek fotografia e bashkangjitur këtij neni. Në të ne shohim dy ndryshme Uiski uiski distillery Mortlach. Në të djathtë ne shohim një ndershëm uiski. Ajo tregon vit, dhe kjo e përcaktuar moshën e të pirë.

Читайте также:  Pse ju nuk duhet të përzihen me alkool, pse ajo është e nevojshme për të rritur shkallën... dhe mitet e tjera.

Ajo që ne shohim në të majtë?

Rregullat e padrejtë uiski

Kështu, universale rregullat e padrejtë uiski thotë:
1. përzierje të ndryshme uiski
2. filtër,
3. hidhni pak karamel,
4. në një të bukur i vjen era tape shishe,
5. prerë madhësinë e saj në gjysmën e,
6. dukshëm shkruar mbishkrimi në frymën e “Rrallë e Vjetër”,
7. të shitur në dyqanet pa taksa në dy herë çmimin.

Më interesante që unë do të blej.

Është e qartë se një të arsimuar blerësi nuk është duke shkuar. Së pari, në shishe në të majtë nuk ka moshë uiski. Ai u bashkua nga grupe të ndryshëm. Në rastin e c Mortlach është e njohur se më i riu uiski në atë shishe moshën 6-vjeçare. Me ligj, në qoftë se ju “connect” uiski, ju duhet të specifikoni e moshës më të re. Është e qartë se nëse në këtë shishe të vizatojnë figura 6, asnjë nga këto ditë për një çmim të lartë nuk do të blej.

Читайте также:  Fuçi sherry. [Sherry casks.]

Këtu është një histori interesante. Megjithatë, nuk është e nevojshme të mëkatit për të gjithë distilleries dhe të them se të gjitha whiskies pa moshë “të pandershëm”. Ndonjëherë është e nevojshme të shqyrtohet çështja pak më thellë se sa ajo që ne kemi hapur mëson moderne të marketingut.

Për ekuilibër këtu janë shembuj të madhe uiski peat [peated uiskit nga distillery quajtur Ardbeg. Si e bën përgatitjen e mostrës Corryvreckan askush nuk e di, që është, që Ngjitës mund të jetë aq e vjetër malt whiskey, [mbi 10 vjet) dhe e rinj të [3-4 vjet].

Megjithatë, kjo nuk do të ndikojë në cilësinë e tij, dhe këtë mostër shumë interesante: Corryvreckan.

Читайте также:  Fakte interesante në lidhje me uiski. Çfarë e bën prefiksin -Glenlivet?

Në Përgjithësi, për të përmbledhur: studim i çështjes, mos e blej reklamat, për të pirë uiski dhe të jenë të shëndetshëm.

beercop.com