WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Rajoni i Speyside, lumin Spey dhe uiski.

… nuk është një rajon në Skoci, nën interesante emrin Speyside [Speyside]. Këtu është në të njëjtin qytet Daffron [Dufftown], i cili është selia e botës uiski [uiski kapitalit të botës].

Spey [Spey] — një lumë në Skoci. Rajoni është bota e famshme e saj e mrekullueshme uiski, por shumë besojnë se distilleries në rajon përdor ujë nga lumi. Kjo është pra, sinqerisht duhet, në fakt, nga emri që automatikisht të vjen në mendje.

Në fakt, të gjitha distilleries të rajonit të përdorni të njëjtin ujë si gjithë të tjerët distilleries në Skoci, që është, në pranverë. Si thotë vjetër Skocez proverb: sot është shi është e nesër uiski.

Читайте также:  Fuçi sherry. [Sherry casks.]

foto 2017