WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Peat uiski.

…modës peaty single malt whiskey, [malt whiskey, peated, vetëm Uiski uiski është mjaft fenomen interesant. Çfarë lloj Uiski me një tym? Çfarë lloj Uiski me një tymosur? Dhe më e rëndësishmja: si uiski merr e peat aromë?

Nuk është sekret se një rol të rëndësishëm në perceptimin e pi luan saj erë, dhe perceptimin e uiskit shije është ndoshta vendi i parë.

Çfarë është një peat uiski?

Le të fillojmë nga fillimi. Peat në ditët e vjetër në Skoci, të ngrohur shtëpitë e tyre dhe të objektit. Kështu, në uiski procesit të prodhimit dhe gjithashtu peat të thata malt whiskey, e cila më pas ka prodhuar pije.

Kjo është një peat uiski.

Uiski, e cila doli, kishte të njëjtën “i çuditshëm-djegur” erë dhe shije. Ajo është mjaft e vështirë për të përshkruar, por shumë të përshkruar këtë aromë si era e proshutë, era e tymosur ushqimit, nxirë e gomës erë, shije dhe erë të djegur dru [haze shije apo qymyr], dhe si.

Читайте также:  Rajonin E Malësisë. Në fshat peshkimi i Fittie.

Peaty uiskit nga Ishulli i Islay [Islay]

Më të famshme në tregun e peat mostrat e prodhuar në ishull në Skoci, e quajtur Islay , në gjuhën ruse, lexon [Isla]. Ajo është e vendosur në Veri të Irlandës, bregut.


në hartën e internetit islayinfo.com

Shembuj [peat uiski]

Ju mund të mendoj që këto mostra janë më dogji dhe më pak të djegur. Këtu janë një çift i kurioz shembuj nga anë të ndryshme të spektrit.

[1] Laphroaig 10 — më shumë “djegur”
Një shqyrtim të detajuar të Laphroaig 10

[2] Lagavulin 16 — të më pak të “djegur”
Një shqyrtim të detajuar të Lagavulin 16

Por pse në ishullin e Islay?

Distillery Laphroaig dhe Lagavulin janë të klasifikuara si klasike dhe shumë të respektuar, megjithatë, si të tjerët në ishullin e Islay. Por, pse është ky ishull të tillë një përqendrim të lartë të njohur peat distilleries? Nëse nuk janë të veçantë peat?

Читайте также:  Fakte interesante në lidhje me uiski. Uiski dhe një qen.

Të gjithë pak të parëndësishme. Në disa pika, për ngrohjen e shtëpive dhe të ndërtesave, që filluan të përdorin qymyr, sepse ajo është më e lirë se sa banale. Për të ofruar thëngjillit në Ishujt ishte e shtrenjtë dhe i papërshtatshëm, kështu ka vazhduar për të ngrohur peat, respektivisht, dhe të thata malts vazhduar edhe djegia peat.

E peat a ka më të zakonshme, dhe distilleries e Islay [Islay] fituar një reputacion si peat vetëm për shkak se ajo ishte e shtrenjtë për të ofruar qymyr.


foto nga thestar.com

Në ditët tona peaty uiski është prodhuar pothuajse kudo në Skoci dhe më gjerë, por në këtë ditë më të shquar peat distilleriesqë prodhojnë më të “djegur” mostrave të mbetet në ishullin e Islay [Islay].

Читайте также:  DISTILLERY

Pini uiski dhe të jenë të shëndetshëm. beercop.com