WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Pa filtër uiski.

…në Përgjithësi, teknologjia e prodhimit të uiski është shumë zbavitëse dhe të gjithë rreth dridhura filtruar uiski është një larmi të madhe të mosmarrëveshjeve. Disa argumentojnë se uiskit sigurisht që ju dëshironi për të filtruar. Të tjerët argumentojnë se nëse uiski është i filtruar, shijen e saj është shumë e ndryshme. Që është e drejtë? Le të përballen me atë.

Qëllimi i filtrim uiski

Pse filtruar uiski? Në mënyrë që gjatë ftohjes, për shembull, kur ju pini atë me akull, ajo nuk u bë baltë. Fakti që pa filtër uiski gjatë ftohjes bëhet i vrenjtur. Kjo është, në thelb, filtrim uiski është estetike në natyrë. Disa prodhues duan produktin e tyre ishte gjithmonë e pastër dhe të qartë. Dhe kjo është e gjitha.

Uiski dhe ice

Si një shënim anë vlen të përmendet se duke pirë uiski me akull nuk është i rekomanduar. Akull në masë të madhe ul temperaturën e pije, respektivisht, ka humbur një pjesë të madhe të aromë dhe shije të uiski. Plus, uiski është holluar me ujë, në kohën kur akulli shkrin. Kjo nuk është e gabuar për të holluar uiski me ujë, por jo në këtë mënyrë.

Читайте также:  Rajonet E Skocisë. Kryeqyteti I Malësisë. Qyteti I Inverness.

Në Përgjithësi, të gjithë e kupton ndikimin negativ të akullin në uiski, por fakti mbetet se shumë të bëjë. Vetëm për këtë arsye, prodhuesit dhe të angazhuar në këtë lloj të filtrimit.

Filtrimit teknologjisë uiski

Si filtruar uiski? Kjo është, në fakt, të filtruar nga metoda e ftohjes [dridhura filtrim], domethënë, uiski fuqishëm ftohur. Ajo është në dispozicion yndyrnat dhe proteinat kristallizuetsya, të beftë dhe pastaj janë larguar. Metoda e ftohtë filtrimin e uiski është relativisht i thjeshtë.

Filtrim uiski dhe shijen e saj

Tani, nëse janë apo jo filtrim një uiski ndikon në shijen? Teorikisht, kjo e bën. Nëse ju mendoni rreth saj, nëse është pija artificialisht për të hequr çdo grimcave, është e mundshme që ai do të ndryshojë. Por vetëm në teori. Në praktikë, një ndryshim i shijes është zhdukur.

Читайте также:  Uiski kapitalit të botës. Qyteti Affton. Skoci.

Por më shumë pikë. Ka një larmi të madhe të fenomeneve që ndikojnë në shije dhe ngjyrë të uiskit, por në përvoja praktike është vërtetuar se uiski është filtruar nga të pafiltruar është e pamundur për të dalluar. Në kuptimin që njerëzit metodat konvencionale [aromë, shije, paraqitja] ajo nuk mund të bëjë.

Artificiale tinting

Deri në njëfarë mase, një të ftohtë të filtrimit mund të krahasohet me artificiale embellishment e uiski. Shumë distilleries janë të angazhuar që të shtuar për të pirë karamel për të dhënë ngjyrën e dëshiruar. Por kjo tinting nuk është prekur.

Në një moment të caktuar, tema e të filtrimit të Uiski uiski ishte seriozisht diskutohet dhe mendohet se do të jetë e mundur për të fituar një pikë, por në fund ajo vazhdon dhe vazhdon të dalin. Ju mund të gjeni një sasi të madhe të dhënat eksperimentale dhe, në Përgjithësi, ju mund të provoni edhe për të eksperimentuar. Nuk është se e vështirë. Uiski nuk është përkeqësuar dhe jo duke marrë më të mirë nga filtri. Ajo është, relativisht të folur, mbetet i njëjtë.

Читайте также:  IPA në uiski fuçi.

Pini uiski dhe të jenë të shëndetshëm. beercop.com