WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Më të mirë Uiski uiski [nga buxheti].

…interesant për të menduar pak dhe të vendosë të bëjë një listë të tillë. Single malt whiskey, Uiski [single malt whiskey,) nuk mund të jetë i lirë nga përkufizimi. Megjithatë, siç e dimë, çdo gjë në këtë botë është relative.

Kjo listë është [pesë] nuk është në asnjë manual, referuar librit, dhe është vetëm mendimin personal të autorit. Ideja është e mëposhtëm: të përcaktojë pesë e më të mirë të lirë Skocez single malt whiskey.

Por jo më të mira , në aspektin e vlerësimit, treguesit specifike, dhe si gjallërimin e statistikave, dhe nga pikëpamja e ves personal. Ka shumë të ngjarë, që ju do të ketë pesë. Nëse jeni të interesuar — të ndarë në komente.

Çfarë nënkuptohet me të ashtu-quajtur personale dashuri? Mbani në mend se në qoftë se ju vijnë në një bar dhe duan në radhë të parë prej dhjetë deri në pesëmbëdhjetë sekonda për të shpejt të vendosë se çfarë lloj uiski që ju dëshironi, ju keni asnjë vështirësi.

Читайте также:  Çmimi i uiski. Se si është formuar?

Përsëri, mos harroni, të lirë uiski, domethënë në rangun e pesëdhjetë dollarë, euro ose £ sterling [në shishe], në varësi se ku ju jeni.

Janë këto mostra më poshtë në një rrëmujë të plotë. Në varësi të disponimin ndonjë prej tyre mund të jetë i pari në pesë të lartë, dhe çdo njëri prej tyre mund të jetë e fundit.

Kështu që nuk ju shkoni…

Talisker 10.

…shumë të shquar [ishull Uiski] uiski e moshës 10 vjeç nga distillery Talisker nga ishulli i Skye [Skye]. Kjo është e vetmja distillery në ishull. Mostra të rënda, të ndërlikuara, tepër interesante, e peat përmbajtjen e pista [rinj uiski], por këtë sfond kemi vërejtur kripë përbërësit, detare praninë e të ftohtë, të mprehtë, të saktë të gjetur të dashurin.

Benromach 10.

…fantastike uiski [single malt whiskey] nga distillery Benromach Speyside rajon [Speyside] moshës në 10 vjet. Është e njohur se në vitin 2014 , vit ky model u dha “Më i uiskit nga Speyside, të moshës prej 12 vjet.” Shembulli është relativisht i lirë, por, pa dyshim, është një përfaqësim të mrekullueshëm të të rajonit. Do të jetë interesante se si i ri tifozët e single malt whiskey, dhe me përvojë njohësit.

Читайте также:  Rajonin E Malësisë. Qyteti I Pitlochry.

Laphroaig 10.

kjo …uiski ose është dashuria për pjesën tjetër të jetës tuaj, ose me një urrejtje të tmerrshme. Ky është një ekzagjerim, por shumë shpesh kjo është e vërtetë. Distillery Laphroaig është [Laphroaig] nga ishulli i Islay [Ayla] është konsideruar të jetë një lloj quintessence të gjitha peat uiski.

Oban 14.

…klasik Uiski uiskit nga rajoni i Malësisë moshës 14 vjeç nga distillery e Oban. Të errët të Artë për të pirë. Aroma e pasur, e trashë, e ëmbël-druri shënime, komponentët e agrume zhvishem, nxirë e hue nga larg, por vetëm nga një distancë, jashtë fokusit. Shije e aroma, mjaltë përmbajtjen, pak kripë në mbetje. Interesante bilancit, një krem ngjyrë, por është i balancuar me mprehtësinë e tyre. Djegia e alkoolit është pothuajse inekzistente.

Dalwhinnie 15.

…i shkëlqyer single malt whiskey, [single malt whiskey] në 15 vjet nga mrekullueshme distillery Dalwhinnie nga Malësinë rajon. Ajo është shumë e lartë, por ajo nuk është “më i lartë” në Skoci. Era është tepër me shije frute, e ëmbël, e prekni me mjaltë të parat. Plotësisht të mungon nxirë dhe peaty komponentët. Druri dhe fuçi është edhe praktikisht jo. Të freskët e profilit, por në të njëjtën kohë të trasha. Intensive fillim, erëza, portokalli në fund të shfaqet lisi komponentët. Vanilje-mjaltë me ngjyra, të qëndrueshme dhe të fortë. Ndjesi që këtë uiski ka pasur shije me një ekuilibër të mrekullueshëm. Një e mi të preferuar pije të këtij vendi. Një madhështore shembull.

Читайте также:  Fakte interesante në lidhje me uiski. Uiski dhe një qen.

LEXONI KRITIKAT E UISKI NË KËTË FAQE:
LIDHJE