WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Më të mirë peaty uiski.

…disa kohë më parë ne u diskutua më të mirë single malt whiskey: link. Pse nuk shkoni nëpër një peat uiski këtë kohë?

Kjo listë është [pesë] nuk është në asnjë manual, referuar librit, dhe është vetëm mendimin personal të autorit. Ideja është e mëposhtëm: të përcaktojë pesë të mirë Skocez peat single malt whiskey.

Janë këto mostra më poshtë në një rrëmujë të plotë. Në varësi të disponimin ndonjë prej tyre mund të jetë i pari në pesë të lartë, dhe çdo njëri prej tyre mund të jetë e fundit.

Kështu që nuk ju shkoni…

Laphroaig 25

…fantastike peat uiski [peated uiskit nga distillery të Laphroaig në [Laphroaig] nga ishulli i Islay [Isla]. Plakjen në 25 vjet në American lisi me tej plakjes në fuçi sherry [Jerez] oloroso. Në vitin 2011 edition. Të lartë ABV, pyesësh forcë. Një pasqyrë të detajuar.

Ardbeg 1990 Airigh Nam Beist Bot

…fenomenale peat uiski [peated uiski] me plakjen në 18 vite, duke e njohur Skocez distillery Ardbeg [Ardbeg] nga ishulli i Islay [Islay]. Mostra është prodhuar në sasi të kufizuar që nga viti 2006 me vitin 2008 vit. Uiski, filloi që të mbahet në vitin 1990 në vit, respektivisht, në treg përveç kësaj, ju mund të gjeni mostrat e moshës në 16 dhe 17 vjet.

Aktualisht, ky shembull është i rrallë dhe, më interesante, shumë njohësit e konsiderojnë këtë mirën uiski ndonjëherë të prodhuara në këtë distillery. Ne nuk do të shkojnë në polemika, por e mostrës është me të vërtetë shumë të mirë. Një pasqyrë të detajuar.

Lagavulin 1995 Distillers Edicionin Bot

…ky mostra ka qenë e moshës në fuçi në dy lloje: American uiski burbon dhe sherry [Jerez] Pedro Ximenez. Sherry fuçi vijnë nga bregdetin jugor të Spanjës. Mostra këtë pazakontë dhe shumë interesante. Këtu ne shohim përzierjen e nxirë dhe djegur komponentët klasike Lagavulin me i ëmbël dhe me shije frute karakteristikat e Pedro Ximenez. Mosha e uiskit është 16 vjeç. Një pasqyrë të detajuar.

Talisker Distillers Edicionin 2005-2015

…e mrekullueshme uiski e moshës 10 vjeç nga distillery Talisker nga ishulli i Skye [Skye]. 2015. Ky mostra ka qenë e moshës në fuçi në dy lloje: American uiski burbon dhe spanjisht sherry [Amoroso]. Plakja në fuçi sherry varion nga gjashtë muaj deri në dy vjet. Një pasqyrë të detajuar.

Ardbeg Corryvreckan

…mirë peat uiski [peated uiskit nga distillery Ardbeg. Çuditërisht, kjo distillery aktualisht është duke përjetuar vështirësi. Kjo është një nga ato çështje që shumë nuk do mend që ka, domethënë: ata shesin shumë uiski. Në njërën anë kjo është padyshim e mirë, por pastaj ju bën të pyes veten se si të plotësoni sasinë e prodhimit. Një pasqyrë të detajuar.

Рейтинг@Mail.ru