WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Fuçi sherry. [Sherry casks.]

…e Scots filloi të përdorë fuçi nga nën sherry për plakjen uiski, një kohë të gjatë më parë, domethënë në 18 shekulli. Pse është sherry? Çfarë osobennogo në këto fuçi?

Le të përballen me atë.

Uiski fuçi dhe sherry

Ne duhet të fillojë me faktin se Scots si sherry tv. Përmendja e parë e dorëzimit në Edinburg datojnë në 1548 në vit. Sherry kohë, por gradualisht ka fituar popullaritet dhe nga 18 – shekullit të ishte bërë mjaft i respektoi dhe nderoi pije.

Në Skoci, në fuçi të furnizuar jo vetëm sherry, por vera dhe rum, dhe ajo ishte atëherë se uiskit prodhuesit e kthyer vëmendjen e tyre për furnizimin fuçi. Në Skoci nuk do të thotë se një shumë e pyjeve, pra, tradicionalisht kjo pemë është konsideruar si shumë e vlefshme materiale. Prodhuesit uiski është e moshës në fuçi të ndryshme, pije, por pas viteve sherry doli i pari.

Читайте также:  Rajonet E Skocisë. Malësinë. Cairngorms.

Shtesë ekspozimi

Është e nevojshme që të përmendim se shumë shpesh të moshës në sherry fuçi besojnë shtesë. Mbani në mend se kryesore të ekspozimit ende zhvillohet në fuçi Amerikane uiski burbon, dhe pastaj të moshës uiski në vend të sherry. Ky kombinim është bërë shumë popullor mjet prodhues. Një detaj më shumë lidhur me këto manipulime mund të gjenden në ngjyra uiski.

Si sherry ndikon uiski?

Mbi këtë temë ka shumë bashkëbisedime, dhe ka mendime të ndryshme. Kjo është e rëndësishme për të kuptuar vijim: ndikim të madh uiski e bëjnë atë të plakjes në fuçi sherry. Mbani në mend se sherry për uiski është e paprekur. Kjo është, nëse fizikisht uiski dhe sherry për të shtuar nga dobësim, më pas efektin e dëshiruar, nuk do të funksionojë.

Читайте также:  Rajonin E Malësisë. Qyteti I Pitlochry.

Nëse ju thjesht qëndrojnë në uiski fuçi Evropiane lisi, pritet efekt edhe nuk do të punojë. Fakti që daulle thith deri në 10 litra nga sherry gjatë plakjes. Dhe vetëm pas kësaj është e vendosur në një fuçi të uiski, të drejtuar proceset që të na japë rezultatin e dëshiruar. Është e qartë se ky rezultat është shpallur vite më vonë nga përvoja.

Shijen e sherry

Pra, cilat janë karakteristikat kryesore të uiski, e cila është e moshës në këto fuçi? Më shpesh do të jetë “të trashë” fruta dhe uiski, shpesh shije “me lëng kumbulla” apo fruta të thata. Disa njerëz përshkruajnë këtë aromë si lule aromë apo shije të ëmbël portokalli. Të mundshme të anomalive në një drejtim apo në një tjetër, por në Përgjithësi, se uiski do të ketë një pjerrësi në të butë dhe të ëmbël drejtim.

Читайте также:  Rajonin E Malësisë. Qyteti I Aberdeen. [Aberdin].