WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Fakte interesante në lidhje me uiski. Uiski dhe një qen.

…ka qenë një kohë në Skoci, kur uiskit ishte i lirë dhe pak të rregulluara. Është e qartë se të gjithë stafit të saj, në një mënyrë ose në një tjetër, të angazhuar në sasive të vogla të vjedhjes. Kjo “kulturë” ka dalë në thelb nga lart, nga menaxhimi i distillery. Ajo ishte krejtësisht normale që të mbërrijë në punë një “turi” uiski.

Në disa pika gjatë këtë gjë seriozisht. Së pari, ky ndikuar negativisht më të drejtpërdrejtë, të prodhimit. Së dyti, e poshtëron e të shëndetit të punonjësve. Uiski, si çdo tjetër alkoolit, të mira edhe në moderim. Pastaj menaxhimin e distilleries kanë forcuar edhe masat e sigurisë e të pirë. Ajo ishte atëherë dhe ka qen. Në anglisht, qeni u emërua qen zhytje apo uiski hajdut.

Читайте также:  Çfarë është e tremujorit të pyesësh?

Qeni është një tub bakri. I ngjan një fishek rast. Me një dorë ajo i lidhur me rrip dhe e ruajtur nën pantallona rreth boot. Qeni ishte menduar për të të jetë e rëndë, me qëllim që ajo shpejt u rrëzua. Dhe për të rënë direkt në një fuçi uiski.

Siç e dini, fuçi druri i vulosur me priza. Prandaj, në momentin e duhur, kur askush nuk mund të shoh… plug u hap, qeni shpejt ra, u tërhoq. Dhe pastaj butë, sikur të mos kishte ndodhur asgjë.


foto të marra nga faqja whiskyledger.com

Legjenda e ka atë që një qen të ekspozuar në distillery Balvenie. Një punëtor ishte limping të ndryshme këmbët në ditë të ndryshme. Pra, kush e kapi. Banorët e qytetit të Dufftown në Skoci me një budalla buzëqeshje mbaj mend ato kohë.

Читайте также:  Të Rajonit të Ulëta. Qytetin E Edinburgut. [Edinburg].

Qeni i saj ditëve të lavdisë janë mbajtur në Muzeun e uiskit në qendër të qytetit, dhe pse ata janë të thirrur vetëm qentë, dhe askush nuk e mban mend.