WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Fakte interesante në lidhje me uiski. Pse pemët pranë distillery] zezë? Engjëllore proporcion.

…ajo është e lehtë për të parë se vendi afër distilleries kujton e magjepsur të pyjeve. Zi pemë me një shtresë të trashë të zezë ngjyra e thëngjillit që ju mund të imagjinohet.

Pse është kjo ndodh?

Distillery Mortlach në Affton [Dufftown], Skoci.

Doli se kjo nuk është me të vërtetë një magji gjë. Siç e dini, fuçi të uiskit i vjen era tape nuk njëqind për qind.

Në kuptimin që ata janë natyrisht të mbyllur, por tyta e pemës, dhe pema është gjithmonë “frymëmarrje.” Kur merr frymë, ai lëshon si Scots, ashtu-quajtur engjëlli e ndarë. Ju mund të përkthehet si “engjëllit të ndarë” ose “engjëjt të ndarë”.

Читайте также:  Fakte interesante në lidhje me uiski. Uiski dhe një qen.

Engjëlli e ndarë është, në fakt, uiski në ajër-gazta shtetit, e cila ushqen në një lloj të veçantë të baktereve. Ngjyra e këtyre baktereve qymyr-zi. Prandaj, të gjithë fshatrat rreth distilleries dhe deponimit të ketë të tilla të rënda dhe në të njëjtën kohë misterioze ngjyra. Ajo duket si kjo është rast, pa ekzagjerim, e mahnitshme.

Dufftown distillery në Affton [Dufftown], Skoci.

Ata thonë se shumë kohë para se të ishin në gjendje që shkencëtarisht të shpjeguar shkakun e kësaj zi, nëse Scots shtëpi gjuajtur plakjes uiski, ajo ishte shumë e lehtë për të zbuluar. Për arsye të dukshme.