WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Çmimi i uiski. Se si është formuar?

…mjaft një pyetje interesante. Fakti që me kalimin e kohës uiskit si një të vetme të produktit në treg, duke u bërë më të shtrenjta. Si është formuar çmimi? Një tjetër, po aq e rëndësishme pyetja: a do të thotë kjo se të shtrenjta uiski është e mirë?

Plakja e uiski dhe engjëllit të ndarë

Për të filluar, domethënë me faktin se uiski është e moshës në një fuçi. Më uiski është në fuçi, më shumë uiski “të humbur”. Fakti që fuçi “frymë” dhe disa pjesë banale uiski avullohet përmes drurit. E Scots edhe nuk është një koncept i “engjëllit të ndarë” ose “engjëlli ndarë” në përkthim.

Prandaj, uiski është në fuçi, e më pak ajo bëhet. Kompanitë paguajnë për përmbajtjen e magazinave, të paguar për sigurim, që është, për të shpenzuar më e thjeshtë dhe më të drejtpërdrejtë marrëdhënien: më uiski është në fuçi, më të shtrenjtë është.

Nuk është, megjithatë, e rëndësishme. Në disa pika, uiski në fuçi do të fillojnë të përkeqësohen. Në qoftë se ajo është overexposed, ajo do të ketë shumë negative karakteristikat e fuçi. Ai është shumë druri, të hidhur dhe, në Përgjithësi, do të kthehet në një të neveritshme për të pirë. Prandaj, nuk është e caktuar do të thotë të Artë dhe pika e ekspozimit dhe pika e parë e çmimeve.

Optimale çmimi i uiski

Le të lëvizin për të specifikat. Çfarë është e lumtur të mesme, në aspektin e çmimeve? Shumë thjesht: e Artë do të thotë moderne të tregut (2017) mban rreth 100 paund.

Çfarë do të thotë kjo? Kjo do të thotë që optimale çmimin për “më e mirë” uiski do të jetë në këtë varg. Është e qartë që gama e këtij përafërt.

Një rregull universal [çmimet e uiski]

Përveç kësaj, më shumë shtrenjtë uiski në kuadrin e deri në qindra paund, aq më mirë. Që është, një rregull universal: uiski për £ 100 është më e mirë se uiski për 50 paund në dy herë. Kjo është shumë e ashpër dhe ka përjashtime, por rregulli i Përgjithshëm është se.

Collectible dhe të rralla [uiski]

Pas qindra paund ne jemi të lënë në zonën e collectible të rralla dhe uiski. Kjo është kur ynë universal rregull pushon për të punuar. Uiski për £ 200 nuk do të jetë dy herë më e mirë se uiski për 100. Është e qartë se uiski për 500 paund nuk do të jetë pesë herë më e mirë se uiski për 100.

Por është e rëndësishme për të kuptuar në vijim: kjo nuk do të thotë se uiski për 500 paund nuk do të jetë e shijshme. Vetëm shpesh, ky çmim nuk do të jetë adekuat. Nga rruga, ndonjëherë distilleries janë mashtruar në këtë drejtim: rregullat e padrejtë uiski.

Pini uiski dhe të jenë të shëndetshëm.

Рейтинг@Mail.ru