WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Зошто не треба да се мешаат алкохол, зошто е неопходно да се зголеми степенот… и други митови.

…многумина во руската средина знаат за следново: вие не треба да се меша со алкохол, и ако ви се меша, да се зголеми степенот. Секако, многу слушнале. Никој не знае кој прв го измислил тоа, но тоа е вистински мит!

…и патем, овој мит не е еден од еден вид. Понекогаш, митовите за алкохол и неговата употреба се многу различни во различни земји. На пример, Американците, и Англо-Саксонци во Принцип, сè е токму спротивното.

Во Американската средина популарни следниов израз: пиво пред виски секогаш е ризично, што е, пиво пред виски е секогаш ризик. Или друг израз на истата тема: алкохол пред пиво никогаш не страв, што е силен алкохол пред пиво да не се плаши. [мој слободен превод, се надевам дека ќе го добиете идеја].

Зошто Американците немаат велејќи дека за повисоките степени? Сите во вотка? Јасно е дека во прилог на руската вотка никој не пијалоци се допаѓа ова. Тоа важно?

Читайте также:  Тресет виски.

Јас прв пат го забележав ефект на намалување на степенот мене за време на неговата прва посета на Шкотска. Ние видовме, всушност, со scotlandite, отиде да дестилерии, пиеше виски, а потоа сите заедно отидовме во еден паб. Замислете моето вистинско изненадување кога тие по едно виски започна пиење на пиво!

Ох, ужас, јас мислев. Всушност, јас не само мисла, но, исто така, им кажал за тоа. Сите тие заедно ме погледна како Сибирскиот valenki и рекол дека целиот живот го прават. Со благ допир на доверба почнав да пијам пиво со нив. Потоа следуваше ново изненадување кога следниот ден на мамурлак, без главата имав.

Кога јас прв пат размислувале за ова, руски митот за зголемување на степенот, и започна овој мит, всушност, малку од студирањето. Па, се прашувам што холандската имаат израз идентични на руски: биер venijn brengt op wijn, wijn биер op brengt versie. Го преведува нешто како ова: пиво пред вино е отров, и вино по пиво е задоволство.

Читайте также:  ИПА во виски буриња.

…и она што е двојно интересно е дека Германците исто така, има слични! Дали ова значи дека “Германците” украл идејата од Русите? Не, навистина. Фактот дека изразот е, всушност, потекнуваат од античките Германците и да ја однесете во лицето на вредноста, односно буквално. Но, да се разбере тоа треба да биде малку симболично.

Целата работа е во цената на пијалоци. Вино во Германија има долго време се смета поскапи со пијалок на аристократи, во тоа време, пиво се смета за евтини пијат едноставна работна сила, фармери, и така натаму. Според тоа, тоа е израз на концептуална и филозофски значи дека тоа е подобро да се биде богат и да почне да се пие вино, отколку да станат сиромашни и започнете со пиење пиво. Повторно, ова е само слика на говорот.

Во суштина, она што сакам да кажам, може и некои од потешкотиите на превод од Германски доведе до митовите за опасностите на намалување на степенот? Тоа не е можно, но разговорот јас сум сега малку поинаку.

Читайте также:  Регионот Висорамнини. Градот На Edinburgh. [Edinburgh].

Зборуваме за фактот дека луѓето се уште веруваат во тоа. Ајде да направи некои едноставни логика линија. Алкохолот е етил алкохол. Таа доаѓа во различни концентрации. Кога проголтан, тоа влегува во крвотокот. Во вашата крв е вино, виски или доброто, но во крвта е процент на алкохол.

Така, hangover е директно зависна од квалитетот и квантитетот на консумира алкохол, а не од фактот на она што и како е тоа алкохол “произведени”.

Не пијте многу и останете здрави.