WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Виски со мраз.

…ова е еден од најсмешните моменти што може да се забележи во речиси секоја ракија бар. Мраз во голема мера се намалува температурата на пијалаци, односно, изгуби голем дел од арома и вкус на виски. Плус, на виски е разредена со вода кога мразот се топи. Не е погрешно да се разредува виски со вода, но не на овој начин.

Еднаш, многу зависи од важноста на перцепцијата. Доколку постои потреба да се маскираат мирис и вкус на евтини виски, во овој случај прашања се јавуваат. Проблеми се јавуваат кога маска на добро виски. Друга опција: прелива неговиот Кока-Кола. Тоа не студентот пристап, но повторно, зависи од целта и значењето на перцепцијата.

Всушност, зборува во историски контекст, многу се плашат од вкусот на пијалок. Мислам, не вкусот на пијалок “ракија”, и пијалаци вкус на сите. На пример, луѓето се избере вотка или џин, да се избегне било странски вкус.

Друга опција: ракија. Како што знаете, коњак е еден од “мелени” пијалоци однос на богатството и разновидноста на вкусови. Апсолутно не го одвлекува вниманието од достоинството на ракија, но виски во овој случај неколку чекори повисока. Не постои ништо поинтересно да им помогнам на границите на перцепцијата.

Пијат виски без мраз.

Рейтинг@Mail.ru