WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Регионот на Speyside, реката Spey и виски.

… таму е регион во Шкотска под интересно име Speyside [Speyside]. Тука е ист град Daffron [Dufftown], која е седиштето на светот виски [виски град на светот].

Spey [Spey] — река во Шкотска. Регионот е светски познат по своите прекрасни виски, но многумина веруваат дека дестилерии во регионот користи вода од реката. Тоа е толку искрено тоа треба да се, всушност, од името дека автоматски ми доаѓа на ум.

Всушност, сите дестилерии на регионот се користи истата вода, како и сите други дестилерии во Шкотска, дека е пролет. Како што вели старата Шкотскиот поговорка: денес дожд е утре виски.

фото 2017

Рейтинг@Mail.ru