WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Правила нефер на виски.

…јасно е дека дестилерија буриња се манипулира за да се постигне некои од неговите идеи за добивање на финален производ. Во Принцип тоа е занает, но понекогаш тоа е уметност.

“Омажи” vs “Мешавина”

Многу дестилерии “поврзете се” различни виски. Зошто “connect”, бидејќи терминот “connect” е радикално различен од концептот на “мешани” [процесот на мешање]. На англиски тоа е “омажи” vs “мешавина”. Помеша виски [помеша] е формирана од десетина или две, можеби и повеќе, на различни серии на виски. Со еден слад виски има [идеално] е сосема поинаква.

Примери на нечесен виски

Како што се испостави, на начин на “поврзување” на еден слад [еден слад] виски може да биде многу “опасни” од маркетинг аспект. Се однесуваат на фотографијата во прилог на овој член. Ќе видите две различни Скоч виски дестилерија Mortlach. На десната гледаме искрен виски. Тоа го покажува година, и во него се наведени на возраст од пијалок.

Читайте также:  Интересни факти за виски. Она што го прави префикс -Glenlivet?

Она што ние го видите на левата страна?

Правила нефер виски

Така, универзални правила нефер виски вели:
1. мешаат различни виски
2. филтер,
3. стави малку карамел,
4. во една убава corked шише,
5. намалување на неа големина на половина,
6. видливо пишува натпис во духот на “Ретки Стар”,
7. се продава во Слободна продавници во два пати на цената.

Повеќето интересно е дека јас ќе ги купат.

Јасно е дека образовани купувачот не е се случува. Прво, на шише од лево нема возраст виски. Тоа се спојува од различни серии. Во случај на c Mortlach е познато дека најмладите виски во кое шише возраст од 6 години. Со закон, ако “поврзете се” виски, мора да се одреди најмалата возраст. Јасно е дека ако на ова шише да се нацрта слика 6, ништо од ова виски за висока цена нема да се купи.

Читайте также:  Odnobochkovy виски.

Еве една интересна приказна. Сепак, тоа не е неопходно да гревот за да сите дестилерии и да се каже дека сите whiskies без возраст “нечесно”. Понекогаш е неопходно да се испита прашањето малку подлабоко од она што ние отворено се учи на современ маркетинг.

За рамнотежа еве примери на голема виски тресет [peated виски од дестилерија нарекува Ardbeg. Како функционира подготовка на примерок Corryvreckan никој не знае, тоа е, дека Магарешки може да биде како постар слад [повеќе од 10 години] и помлади [3-4 години].

Сепак, ова не влијае на неговиот квалитет, и примерок на оваа многу интересна: Corryvreckan.

Во Принцип, да резимираме: студија на ова прашање, не се купат рекламирање, пие виски и да биде здрав.

Читайте также:  Најдобри Скоч виски [од буџетот].

beercop.com