WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Odnobochkovy виски.

…Се прашувам што еден слад виски [еден слад] е, во некоја смисла, модерен изум. На страниците на историјата на тој неодамна.

Помеша виски и еден слад

За многу долго време виски беше произведен само со мешање [меша], а потоа еден слад насока [еден слад] се појави не толку одамна, како и многу замислете тоа. Она што е различно од еден слад помеша виски?

Тоа се совпадна [помеша] виски е виски произведено во процесот на мешање на различни whiskies од различни дестилерии. Всушност, за оваа причина име.

За возврат, еден слад [еден слад] виски направен во една одредена дестилерија. Постојат и други детали, но што е најважно само тоа.

Читайте также:  Најдобри Скоч виски [од буџетот].

Во одреден момент, оваа насока [еден слад] има добиено маса признавање, и дестилерии почна да доживува голем недостаток од виски со доволно изложување, тоа е, виски само не беше доволно време за да растат. Ние имаме малку одеше на оваа тема во написот за бојата на виски.

Она што е odnobochkovy виски?

Всушност, odnobochkovy виски е еден од трикови што бил измислен од страна на производителите за да се поправи недостатокот на доволно возрасни за виски во нивните магацини.

Фактот дека еден слад виски е произведен од страна на конекција [брак] различни виски од истата серија. Не мешање, имено на поврзување или спојување.
[Забелешка: па кажете Scots].

Читайте также:  Регионот е во Низините. Градот Единбург. [Единбург].

Специјално обучени луѓе “поврзете се” различни примероци и да го даде посакуваниот резултат. Патем, многу престижна професија. Така, кога се различни видови на виски во една од партијата беше банално доволно, тие одлучија да се продава виски од еден барел не поврзување на сите.

Маркетинг [odnobochkovy виски]

Јасно е дека маркетингот сите под маската на, да речеме, и како што беше идејата. Во духот: бидејќи ние сакаме да се обиде овој пијалок начинот на кој тоа е. Всушност, тоа е јасно дека ова е само трик. Многу често, ова виски лошо, груб, нагло.

…но јас признавам одеднаш, не секогаш. Како жив пример на голем примерок од голем дестилерија Benrinnes:

Читайте также:  Регионот Висорамнини. Градот На Pitlochry.

Детален преглед на Benrinnes 12

Во овој случај, важно е да се разбере дека виски од истата серија, но од различни буриња може да варираат. За оваа причина, важно е да се знае бројот на буриња. Овие информации треба да бидат достапни директно од шише себе.

Прочитајте ги коментарите на виски на овој сајт: КРИТИКА на ВИСКИ.