WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

На виски град на светот. Градот Affton. Шкотска.

…е познатиот Dufton во областа на Moray јагули [Moray] на Северо-Источниот дел на Шкотска во Speyside регионот [Speyside].


на сајтот од веб-сајтот highestspirits.com

На Speyside Регионот [Speyside]

Spey [Spey] — река во Шкотска, и во регионот е светски познат по своите прекрасни виски. Speyside е многу богата со дестилерии чии имиња се запознаени со сите познавачи на овој пијалок. Фактот дека овој регион е повеќе од половина од сите дестилерии во Шкотска.

Добредојдовте на Daffron [Dufftown]

Овој град во Шкотска нарекува Daffron [со акцент на првата слоговната], но не и на Dufftown. Грешки во изговорот на имињата прави речиси сè. Ова се однесува и на руски зборуваат и англиски јазик.

Mortlach и Balvenie [Mortlach и Balvenie]

Првите доселеници се појави во овие места во 5-6 век. Ова е потврдено од страна на најстарата Црква во Шкотска нарекува Mortlach [Mortlach]. Постои, исто така, замокот на Balvenie [Balvenie], која се смета за најстара камен замокот во земјата.

На виски град на светот

Овој град е неформално позната како Виски Град на Светот, но, ние мора да се каже дека ова не е град во вистинската смисла на зборот. Всушност, тоа е мал град, кој се состои од неколку улици во пресекот каде, во центарот застана еден саат кула, односно, саат кулата.

Речиси секогаш полупразна улиците на градот за да се создаде неверојатен шарм. Во Принцип, Affton себе се разликува малку од други мали Шкотскиот градови, освен дека речиси сите луѓе кои се вработени од страна на која индустрија работи на виски.

Кревет и Појадок

Во неколку места за да се остане во духот на Б&Б. Постојат неколку мали хотели, но B&B уште има своја посебна и уникатна атмосфера.

Виски Продавница

Во центарот, наспроти саат кулата, е голема виски продавница. Тука, всушност, можете да најдете многу интересни работи, имено, нештата кои не се извезуваат во останатите земји. Патем, исто така, можете да го најдете прилично пристоен спектар на craft Пива од регионот.

Вкусот на Speyside

Речиси и да нема на улица Balvenie е феноменална ресторан наречен Вкус на Speyside. Поседува тоа е исклучително добродушно и зборлест Шкот, кои се хранат фантастичен ручек [или бранч] секој авантурист [или виски].

Прошетка [прошетка]

Во Deftone може да се земе прошетка со тетка име Мишел. Таа е роден во овој град и живеел тука целиот свој живот. Мишел може да ви каже за Deftone и за производство на виски дека никогаш нема да напишете во книги.

Па, на пример, не само-почитувањето на жител на Affton не пијат Glenfiddich. Шансите се, ако дојде до бар и цел Glenfiddich, ќе се сто проценти туристички.

Се разбира дека јас ќе мора да се погледне во каса на производство. За среќа, бројот на харизматичен дестилерии кои можат да бидат истражени пеш изобилува. Еден од нив, како што може да претпоставам, е дестилерија на Glenfiddich. Речиси една минута далеку е дестилерија Balvenie, која, патем, припаѓа на истата организација.

Соседството е помалку туристички дестилерија Mortlach.

И уште помалку туристички [истото име], дестилерија Dufftown.

Во Принцип, мислам дека ќе го добиете идеја… и, Да, се разбира, кога ќе дојде време, ќе знаат за куче.

Како да се дојде до Affton?

Постојат неколку начини да се дојде до Affton. Најлесен начин е со автомобил, но тоа не е најлесно, ако не се чувствуваат удобно возење “другата страна”.

Друга опција може да се качат на возот за да Кит, и потоа да се такси за да Affton. Ова е релативно кратко патување. Она што е извонреден за втората опција? Фактот дека градот на Кит е најстарата дестилерија во Шкотска, Strathisla, а тоа е на две минути пешачење од станицата.

Ова место е многу харизматичен, иако, и се чини дека малку идеализирана на прв поглед.

Тука може да се пие виски и да турнеја на дестилерија.

Постои трета опција. За некои месеци во Affton оди “виски воз”, односно “виски воз,” но, во овој случај потребно е да се погледне на распоред, и тоа зависи од сезоната.

Рейтинг@Mail.ru