WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Како да се продавница виски?

…пред некое време, отидовме во текот на неколку правила и препораки правилно чување на пиво: созревањето и складирање на пиво. Факт е дека процесот на стареење може да биде корисна за пијалоци како што се вино или пиво всушност, но виски за да опстанеме во вистинската смисла на зборот не е потребна.

Виски, по пуштањето во шише од страна на производителот, ќе престане во нејзиниот развој. Значи, прашањето сега ќе биде за чување шишињашто веќе се отвори.

Општи правила за чување на виски

Фактот дека не се сите од нас се отвори шише виски и пијат надолу. Ништо лошо со тоа, а не на сите. Можеби само се водат на задоволство, или можеби сакате да го пијат со пријатели кога некое друго време. Тоа е строго индивидуален. Но спаси млеко, така што тој го промени своите квалитети?

Правило 1 — температура на
Така, температура е важен фактор. Местото каде што ќе го задржи на виски, треба да биде кул. Најдобро место ќе служи како еден вид на соба каде секогаш значи природни кул температура. Технички гледано, идеална температура за чување на виски е 15-20 степени целзиусови степени. Сепак, овие бројки може да се разликува малку во една насока или на друг.

Читайте также:  ДЕСТИЛЕРИЈА

Правило 2 — сончева светлина
Дневната светлина е штетна за виски. Ако имаат посебно место во домот, и да ги задржи виски отворено никаде на полица [и така натаму], тогаш дефинитивно треба да се сокрие од сончева светлина.

Правило 3 — оксидација
Ова е една многу важна точка. Кога ќе otkrivate шише и потоа затворете го, потоа шишето хитови на воздухот. Откако виски почнува да комуницирате со кислород, тоа ќе почне да се промени. Тој е добивање на подобро или полошо, тоа станува се различни.

Така, на Општо правило е дека ако го отвори виски и лево две-третини од алкохолен пијалок во шише, како шише може да биде релативно долг рок на траење, без никакви проблеми. Но, ако шишето беше една третина од пијат и помалку потоа виски по можност долго да се задржи и брзо да се напие.

Читайте также:  Барели на шери. [Шери буриња.]

Забелешка: за стареење на виното користење на некои, ќе кажеме, да се прилагодат, што пумпи воздух од шише. Ова многу добра опција, но работи само во случај кога зборуваме за време во денови и недели. Кога зборуваме за виски, оди со месеци и години, и оваа опција не е работа.

Правило 4 — цевка
Во овој случај, на цевка е вашиот најдобар пријател. Но имајте на ум дека вашиот најдобар пријател е банално да се исуши. За оваа причина, шише вино се чува навалена па плута не се суви и не почне да тече кислород. Во случај на виски малку поинаква: виски треба да се чуваат во исправена позиција.

Читайте также:  Најдобар peaty виски.

Сепак, дополнителни правило Гласи: еднаш во половина година да се претвори во шише од виски за една минута дека приклучокот е целосно натопени со пијалок.

Резултатите

Целокупната, тоа е прилично едноставна. Три од непријателот виски е температурата, светлината и воздухот. Тоа е важно не само да се заштити пијалаци од овие три фактори, но, исто така, да создаде удобна околина за долговечност.

Пијат виски и да биде здрав.

Поврзани со линкови: најдобри евтини виски.