WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Интересни факти за виски. Зошто дрвја во близина на дестилерија] црно? Ангелски пропорција.

…тоа е лесно да се види дека на местото во близина на дестилерии потсетува на на волшебната шума. Црна дрвја со дебел слој на црна боја на јаглен, што можете да си замислите.

Зошто се случува ова?

Дестилерија Mortlach во Affton [Dufftown], Шкотска.

Се покажа дека тоа не е навистина магија работа. Како што знаете, буриња за виски corked не е сто проценти.

Во смисла на тоа дека не се разбира и запечатени, но барел на дрвото, и дрвото е секогаш “да дишат.” Кога тоа дише, тоа емитира како Scots, т.н. ангел го споделиме. Може да се преведе како “angel’ s share” или “ангели споделување”.

Читайте также:  Регионот е во Низините. Градот Единбург. [Единбург].

Ангел споделиме е, всушност, виски во воздухот-гасни држава, која доводи на специфичен вид на бактерии. Бојата на овие бактерии јаглен-црна. Соодветно на тоа, целото село околу дестилерии и складирање објекти имаат такви тешки и во исто време мистериозна боја. Изгледа ова е случај, без претерување, неверојатно.

Dufftown дестилерија во Affton [Dufftown], Шкотска.

Тие велат дека долго пред беа во можност да научно објасни причината за оваа црна, ако Scots дома лови стареење виски, тоа е многу лесно да се открие. За очигледни причини.