WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Интересни факти за виски. Виски и куче.

…имаше едно време во Шкотска, кога виски беше слободен и малку регулирани. Јасно е дека сите на своите вработени, на еден или друг начин, ангажирани во ситна кражба. Таа “култура” и дојде во суштина од горе, од раководството на дестилерија. Тоа беше сосема нормално да пристигне на работа “кригла” од виски.

Во одреден момент во текот на овој нешто сериозно. Прво, ова негативно влијае на повеќето директно производство. Второ, се урна на здравјето на вработените. Виски, како и секој друг алкохол, добро во умерени количини. Потоа менаџментот на дестилерии се заострија мерки за безбедност на пијалок. Тоа беше тогаш и таму куче. Во англискиот јазик, кучето беше именуван куче потопување или виски крадец.

Читайте также:  Барели на шери. [Шери буриња.]

Кучето е бакарни цевки. Наликува кертриџ случај. Со една рака таа врзана со појас и да се чуваат под панталони околу подигнете. Кучето требало да биде тешка, со намера дека таа брзо падна надолу. И падна директно во буриња за виски.

Како што знаете, буриња затворени со дрвени приклучоци. Затоа, во вистинскиот момент, кога никој не може да види… приклучокот е отворен, кучето брзо падна, го извади. И тогаш куцам, како ништо да не се случило.


фото преземени од сајтот whiskyledger.com

Легендата вели дека куче изложени на дестилерија Balvenie. Еден работник се limping на различни нозете на различни дена. Па кој фатени него. Жителите на градот Dufftown во Шкотска со глупави насмевка се сеќавам на тие времиња.

Читайте также:  Odnobochkovy виски.

Куче од своите денови на слава се чуваат во Музејот на виски во центарот на градот, и зошто тие биле наречени само кучиња, и никој не се сеќава.