WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

Интересни факти за виски. Она што го прави префикс -Glenlivet?

…ние сите знаеме дека не е Шкотски дестилерија На Glenlivet. Тоа е голем бренд, и тие се еден од најголемите производители на Виски ракија. Дури и повеќе: во нашиот ден (2017), два дестилерии , На Glenlivet и Glenfiddich виски да продаде повеќе од остатокот од Шкотска.

Но зошто многу други дестилерии почнале да го користат суфиксот -Glenlivet во нивните имиња? Приказната е прилично интересна.

Фактот дека Британскиот стратешки никогаш не пиеше Скоч виски. Но само толку долго како една од англиски кралеви се обидел виски е, всушност, од На Glenlivet. Ова виски е направена и произведени во Speyside регионот [Speyside].

Whiskies од овој регион, често се карактеризираат со својата карактеристична текстура и мекост. Потоа, царот рече јавно дека ова виски е одличен, а тој, секако, се препорачува тоа да се секого. Јасно е дека кралевите зборови во правец на капки, и Британскиот побрзаа да се купи На Glenlivet кутии. Тука, всушност, и започна оваа славна историја.

Читайте также:  Најдобри Скоч виски [од буџетот].

Со текот на времето, други дестилерии овој стратешки маркетинг момент фатен и почна да го додадете во името на нивните дестилерија наставка -Glenlivet. Такви имиња почна да расте како печурки по дожд. Во одреден момент оригиналниот дестилерија На Glenlivet започна vozmuschatsya, велат тие, тие крадат марка, и многу дестилерии оваа наставка е отстранет.

Но, не се отстранети сите. Досега зад примери да не одиме: Dufftown дестилерија уште продажба на неговиот виски како Dufftown-Glenlivet.