WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

From the Blog

ДЕСТИЛЕРИЈА

…ова е листа на дестилерии јас го посетив. Листата е постојано ажурирана. Морам да кажам, не ми е целта да се опише дестилерија во детали. Историските податоци се менува со текот на времето, и на Википедија дестилерии јас се креираат само еднаш. Затоа, во овој дел за секој од нив постојат неколку фотографии, краток опис, и, се разбира, линкови до производи.

Dufftown
 

Glendullan

Glenfiddich

Mortlach

Strathisla

Teeling

Tomatin

Рейтинг@Mail.ru