WHISKY PORTAL : ВИСКИ : ИНФОРМАЦИОННЫЙ ПОРТАЛ

Тресет виски.

…мода peaty еден слад [слад, peated единствен] Скоч виски е доста интересна појава. Каков вид Виски со smoky? Каков вид Виски со пуши? И, најважно: како виски добива на тресет вкус? Тоа не е никаква тајна дека важна улога во перцепцијата на пијалок игра својот мирис, и перцепцијата на виски[…]

Детали »

Odnobochkovy виски.

…Се прашувам што еден слад виски [еден слад] е, во некоја смисла, модерен изум. На страниците на историјата на тој неодамна. Помеша виски и еден слад За многу долго време виски беше произведен само со мешање [меша], а потоа еден слад насока [еден слад] се појави не толку одамна, како[…]

Детали »

Нефилтрирани виски.

…во Принцип, технологијата на производство на виски е многу забавна, и сите околу студ филтрирани виски е голем избор на спорови. Некои тврдат дека виски, секако, сакате да се филтрира. Други тврдат дека ако виски е филтрирани, неговиот вкус е многу различен. Кој е во право? Ајде да се соочиме[…]

Детали »

Барели на шери. [Шери буриња.]

…на Scots почна да се користи на барел од под шери за стареењето на виски, одамна, имено, во 18 век. Зошто е тоа шери? Она што osobennogo во овие буриња? Ајде да се соочиме со тоа. Виски буриња и шери Ние треба да почнеме со фактот дека Scots како шери[…]

Детали »