Si për të ruajtur uiski?

…disa kohë më parë, ne shkuam mbi disa rregulla dhe rekomandime magazinimin e birrës: pjekuria dhe ruajtjen e birrës. Fakti është se plakja mund të jetë i dobishëm për pije të tilla si verë ose birrë në fakt, por uiski për të mbijetuar në kuptimin truest të fjalës nuk është e nevojshme.

Uiski, pas vënë në shishe nga prodhuesi, ndalon në zhvillimin e saj. Pra, pyetja tani do të jetë për ruajtjen shisheju keni hapur tashmë.

Rregullat e përgjithshme për ruajtjen e uiski

Fakti që jo të gjithë prej nesh të hapur një shishe uiski dhe pije atë poshtë. Asgjë të keqe në këtë, jo në të gjitha. Ndoshta ju vetëm të zgjas kënaqësi, ose ndoshta dëshironi për të pirë me miqtë kur disa të tjera të kohës. Kjo është rreptësisht e individit. Por ruaj të qumështit, kështu që ai të ndryshuar cilësitë e tyre?

Rregulli 1 — temperaturë
Kështu, temperatura është një faktor i rëndësishëm. Vendi ku ju mbani uiski, duhet të jetë i ftohtë. Vendi më i mirë do të shërbejë si një lloj i dhomës ku gjithmonë do të thotë natyrore e ftohtë në temperaturën. Duke folur teknikisht, në temperaturë ideale për ruajtjen e uiski është 15-20 gradë Celsius. Megjithatë, këto shifra mund të ndryshojnë pak në një drejtim apo në një tjetër.

Rregulli 2 — rrezet e diellit
Dritë natyrore është e dëmshme për uiski. Në qoftë se ju keni një vend të veçantë në shtëpi, dhe ju të mbani të uiskit hapur kudo në raft [dhe kështu me radhë], atëherë ju duhet patjetër të fshehur atë nga rrezet e diellit.

Rregulla 3 — oksidimi
Kjo është një shumë pikë të rëndësishme. Kur ju otkrivate shishe dhe pastaj të mbyllë atë, atëherë shishe godet ajrin. Pasi uiski fillon për të bashkëvepruar me oksigjen, ajo fillon të ndryshojë. Ai po bëhet më mirë ose më keq, kjo bëhet ndryshme.

Pra, rregulli i Përgjithshëm është se në qoftë se ju të hapur uiski dhe la dy të tretat e të pini në shishe, të tilla shishe mund të jetë relativisht e gjatë jeta shelfin pa ndonjë problem. Por nëse shishja ishte një e treta e pi dhe më pak se një uiski mundësisht të gjatë të mbajtur dhe të shpejtë për të pirë.

Shënim: për plakjen e verës duke përdorur disa, të themi, për të përshtatur, të cilat pompa e ajrit nga shishe. Kjo shumë alternativë e mirë, por punon vetëm në rastin kur ne jemi duke folur për kohën në ditë dhe javë. Kur ne flasim për uiski, të shkojnë për muaj dhe vite, dhe ky opsion nuk është duke punuar.

Rregulli 4 — tub
Në këtë rast, tub është shoku më i mirë. Por mbani në mend se shoku më i mirë është i rëndomtë të thatë. Për këtë arsye, shishe verë është mbajtur shtyu aq tape nuk thatë dhe të mos fillojnë të rrjedhin oksigjen. Në rastin e uiski pak më ndryshe: uiski duhet të ruhen të drejtë.

Megjithatë, një rregulli shtesë Shteteve: një herë në një vit e gjysmë për ta kthyer një shishe uiski për një minutë se plug është plotësisht ngjyhet me të pirë.

Rezultatet

Në përgjithësi, kjo është goxha e thjeshtë. Tre të armikut uiski është temperatura, drita dhe ajri. Kjo është e rëndësishme jo vetëm për të mbrojtur pije nga këta tre faktorë, por edhe të krijojë një ambient të rehatshëm për jetëgjatësinë.

Pini uiski dhe të jenë të shëndetshëm.

Të lidhura lidhje: më të mirë të lirë uiski.

Post Author: admin